Ako nosiť flitre

Ako nosiť flitre - Šťastný nový rok 2020

O dva dni tu máme Silvester a či už ho budete tráviť doma na gauči, vonku v podniku ,alebo na horách, bola by škoda, aby ste sa na posledný deň v roku riadne nevyparádili.

Tento rok sa na Silvestra nosí všetko, čo sa leskne a žiari.

Heslom tohto roku je: „Lesk, flitre, flitre a ešte raz flitre!“

Flitre sa po pár rokoch, ktoré strávili v úzadí, dostali opäť na módnu scénu. Isto ste ich videli všade vôkol v obchodoch.

Hitom sú flitre na sukniach, šatách, topoch a na farbe nezáleží!  Poďte preto s dobou a urobte zo svojho outfitu príbeh, ktorý hovorí o vás!

Flitrové sukne sú v tejto sezóne neoddeliteľným prvkom každého štýlového šatníka a stali sa neodmysliteľným kúskom milovníčok módy po celom svete. Od midi až po maxi dĺžky, flitrové sukne skvele umožňujú hru s dĺžkou a strihom. Zaujmite preto všetkých okolo seba a vytvorte si nezabudnuteľný outfit kombinovaním s elegantnými topmi alebo svetrami.

Ako šikovne maskovať „nedokonalosti“ a tipy pre každú postavu

Dôležité je vybrať si také kúsky, ktoré lichotia vašej postave.  Najmä ženy s plnšími krivkami by mali byť pri výbere flitrových šiat opatrné. Veľa flitrov či lesku môže vašu postavu ešte viac opticky zväčšovať. Preto pozor najmä na problémové partie.  Ak vás teda trápi napríklad väčšie bruško, stehná či zadok, radšej sa im v tejto partii vyhnite. Upriamiť pozornosť môžete preto skôr na vrchnú časť tela a zvoliť flitrový top a spodnú časť opticky zúžiť proporciám ladiacimi nohavicami alebo sukňou. Ak však chcete siahnuť po flitrovej sukni, no potrebujete prekryť bruško, boky či zadok, skvelou voľbou môže byť dlhšie sako.

Ak chcete zakryť niektoré nedokonalosti, môžete siahnuť po vhodnej bižutérii alebo doplnkoch, ktoré pritiahnu pozornosť k iným častiam tela. Napríklad výrazný náhrdelník môže presunúť pozornosť z bokov na tvár.

  1. Hrušková postava (širšie boky):
  • Zvoľte flitrové topy alebo šaty, ktoré zdôrazňujú hornú časť tela. A-čkové sukne môžu taktiež pomôcť vyvážiť proporcie.
  1. Obdĺžniková postava (rovnaká šírka ramien a bokov):
  • Môžete si dovoliť rôzne strihy flitrových kúskov. Svoju postavu zvýraznite výraznými pásikmi alebo vzormi.
  1. Jablková postava (plný horný trup):
  • Vyberte si flitrové sukne alebo šaty s A-čkovým strihom, ktoré jemne padajú zo stredu tela a zmiernia plnosť v hornej časti.
  1. Chlapčenská postava (menej výrazné krivky):
  • Flitrové kúsky s pridaním objemu v páse ako sú opasky alebo jemné záhyby, môžu pomôcť vytvoriť dojem kriviek.
  1. Plnšie postavy:
  • Vyhnite sa príliš priliehavým flitrovým kúskom a radšej siahnite po tých s vhodnými strihmi, ktoré lichotia vašej postave. Výrazným vzorom na hornej časti a tmavším dolným dielom vytvoríte peknú siluetu a harmonický vzhľad.

Vždy si pamätajte, že najdôležitejšie je, aby ste sa cítili pohodlne a sebavedome v tom, čo nosíte. Skúšajte rôzne štýly a kombinácie. Objavte tie, ktoré najlepšie vyhovujú vašej jedinečnej postave a štýlu.

Neviete si rady s kombináciami, farami alebo strihmi? Rada vám pomôžem. Pre viac info kliknite TU

Kombinácie pre menej odvážne

Flitre sú naozaj veľmi výrazný prvok. Ak teda túžite po „decentnejšej verzii“, zvoľte kombináciu flitrov a niečoho nenápadného a jednoduchého. Decentná, no zato trendy a elegantná kombinácia, môže byť napríklad flitrová sukňa s bielou košeľou, čierne nohavice s flitrovým sakom či jemný transparentný top s flitrovými nohavicami.

Hra s doplnkami

Ak chcete váš outfit ešte viac zdokonaliť, experimentujte s doplnkami. K flitrovým kúskom sa hodí kovová bižutéria, elegantné opasky a štýlové topánky a kabelky. Doplnky vám umožnia prispôsobiť si outfit podľa príležitosti a osobného vkusu.

Pre viac inšpirácie na silvestrovskú párty kliknite na môj starší článok TU.

Monika Filipová

Jeden komentár

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *